تزریق بوتاکس در بارداری مجاز است؟

تزریق بوتاکس در بارداری مجاز است؟

تزریق بوتاکس در بارداری مجاز است؟ شاید این سوالی باشد که برای شما نیز پیش آمده باشد. وقتی سن افزایش می یابد افتادگی پوست و چروکیده شدن آن زیاد می شود. اما عوامل متعددی بر روی شادابی و جوان ماندن چهره اثر گذارند مانند سبک زندگی، تجربه اتفاقات مختلف، تغذیه، مراقبت از پوست و … . یکی از مهم ‌ترین مرحله های زندگی خانم‌ ها بارداری است و می تواند شرایط بدنی مادران را تحت تاثیر زیادی قرار دهد.

استرس و تغییرات هورمونی که در این دوران اتفاق می افتد، اثرات مختلفی را روی قسمت های مختلف پوست صورت می گذارد مانند سیاهی زیر چشم و چروکیدگی آن قسمت، ایجاد لک یا ایجاد چروک. یکی از روش های تاثیرگذار که با استفاده از آن می توانید چروک و خطوط صورت را از بین ببرید و جوانسازی صورت را به دنبال دارد، تزریق بوتاکس است. اما این که تزریق بوتاکس در بارداری یا قبل از آن را می توانیم انجام دهیم، موضوعی است که می خواهیم در این مطلب درمورد آن توضیح دهیم. با ما تا انتها همراه باشید.

تزریق بوتاکس در بارداری چه خطری دارد؟

این که شما در دوران بارداری تزریق بوتاکس را انجام دهید، چه اثراتی خواهد داشت به طور کامل شناسایی نشده است؛ علت آن هم این است که داده های موجود در این زمینه کافی نیستند. از این رو توصیه اکثر متخصصین پوست و مو به بیماران این است که تزریق بوتاکس در بارداری را انجام ندهند. به دلیل این که نمی توان با اطمینان کامل درمورد خطرناک بودن تزریق بوتاکس در بارداری یا شیردهی نظر داد، پیشنهاد می شود این کار را بعد از دوران بارداری انجام دهید.

با توجه به تحقیقاتی که روی خرگوش های باردار صورت گرفت، این نتیجه به دست آمد که خطراتی مانند ناهنجاری های جنینی و سقط به وجود آمده است. درمورد موش ها نیز خطراتی مانند زایمان‌ زودرس، پایین بودن وزن در هنگام زایمان و مشکلات رشد استخوان وجود داشت. بوتاکس به عنوان یک محصول زیبایی شناخته می شود. این روش به عنوان یک محصول پزشکی تلقی نمی شود. توصیه پزشکان به زنان باردار این است که از تزریق بوتاکس در بارداری خودداری کنند.

اقدامات لازم پس از تزریق بوتاکس در بارداری

من نمیدونستم باردارم بوتاکس کردم. حالا چه کنم؟ این یک موقعیت ناراحت کننده برای برخی خانم ها است. سورپرایزهای کوچک زندگی مانند بارداری همیشه قابل کنترل نیستند. امکان دارد پس از این که بوتاکس تزریق کردید متوجه شوید باردار هستید. در این هنگام ممکن است دچار اضطراب و نگرانی شوید. باید این خبر خوب را به شما بدهیم که با توجه به تحقیقات انجام شده در زنانی که تزریق بوتاکس را انجام داده اند اما از بارداری خود خبر نداشته اند، نشان دهنده هیچ اثر منفی نبوده است.

 بوتاکس دارای میزان ماندگاری زیستی بسیار کمی در خون است. همچنین امکان این که بوتاکس عوارض جانبی را نشان دهد کم است. با وجود تمام این تفاسیر تزریق بوتاکس در بارداری توسط پزشکان توصیه نمی شود. حال در صورتی که قبل از آگاهی از بارداری خود تزریق بوتاکس را انجام داده اید، جای نگرانی نیست. طبق بررسی اطلاعات حاصل شده از تحقیقات بوتاکس دارای اثر بسیار کمی روی جنین است اما مشورت با پزشک متخصص در این رابطه توصیه می شود.

انجام این کار چه عوارضی دارد؟

برای بخش ‌های مختلف صورت همانند پیشانی، گودی چشم، گونه ‌ها، لب ‌ها، چانه و حتی برای فرم دادن به بینی بوتاکس را به کار می برند. کاربردهای بوتاکس گسترده است و همین امر سبب استفاده از آن برای برخی مشکلات پوستی  در دوران بارداری و شیردهی توسط خانم ها شده است. توجه داشته باشید امکان مبتلا شدن به بیماری بوتولیسم برای خانم هایی که تزریق بوتاکس در بارداری را انجام می دهند، به دلیل این که سم از محل تزریق پخش شده است وجود دارد. از جمله شایع ترین عوارضی که این بیماری به همراه دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ضعف عضلات یکی از مهم ترین عوارض این بیماری است و در این حال باعث اذیت مادری که باردار است، می شود.
  • امکان ابتلا به تاری دید و یا حتی دوبینی وجود دارد.
  • امکان ایجاد مشکلاتی در خانم‌ ها نیز در بعضی مواقع وجود دارد.
  • ممکن است دچار گرفتگی صدا و مشکلات تنفسی شوید.
  • احتمال دچار شدن به بی ‌اختیاری ادراری وجود دارد. وجود همچنین اتفاقی می تواند روی جنین نیز تاثیر بگذارد.

همچنین لازم به ذکر است که مدت زمان طول کشیدن این عارضه‌ ها بین چند ساعت تا چند هفته است. موارد زیادی وجو داشته که فرد تزریق بوتاکس در بارداری را انجام داده اما از باردایش آگاهی نداشته است. در صورت زیاد نبودن دز سم و درست بودن تزریق، برای فرد باردار و جنین خطری ایجاد نمی شود. توجه داشته باشید اگر دوز بوتاکس در بدن زیاد شود، بوتولیسم اتفاق می افتد، پس جای استرس و نگرانی نخواهد بود.

رفع چروک صورت در کلینیک زیبایی مدرن دکتر مسعود مهاجری نژاد
رفع چروک صورت در کلینیک زیبایی مدرن دکتر مسعود مهاجری نژاد

 بوتاکس بر سلامت جنین چه تاثیری دارد؟

امکان دارد برای این که برخی از عارضه‌ ها همانند عوارض ناشی از میگرن درمان شود، تزریق بوتاکس انجام گیرد. اگر بنابر صلاحدید پزشک متخصص در دوران حاملگی نیز درمان باید ادامه داشته باشد، توصیه می شود که در سه ماهه اول، کاری انجام ندهید. پزشکان بر این باورند در سه ماه اول بارداری اندام‌ های بدن جنین شروع به شکل گرفتن می کند؛ به همین دلیل ورود هر نوع ماده دارویی و حتی سم بوتولینوم به بدن مادر را منع می کنند.

اگر چنین موادی وارد بدن مادر شوند، می توانند وجود نقص در جنین را به دنبال داشته باشند. این در حالی است که تا به حال موردی درباره نقص جنین ناشی از سم بوتولینوم حاصل از تزریق بوتاکس در بارداری گزارش نشده است؛ اما برای این که جای نگرانی نباشد باید احتیاط کرد. جالب است بدانید در مورد این که بوتاکس چه تاثیری بر زایمان زودرس و سقط جنین می گذارد، اطلاعاتی به دست نیامده است.

موضوع بعدی مورد توجه، چگونگی تاثیر گذاری تزریق بوتاکس در بارداری بر رشد مغزی جنین است. در تمام طول بارداری مغز جنین رشد می کند و برای همین پزشکان تاکید می کنند تا جایی که امکان دارد دارو مصرف نکنید و مواظب خوتان باشید. اگر مواد شیمیایی به بدن وارد شود امکان ایجاد تاثیرات منفی بر رشد مغز را به همراه دارد. به همین دلیل پیشنهاد می شود احتیاط کنید و تزریق بوتاکس در بارداری را انجام ندهید.

۵/۵ - (۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید