لکه های پوستی بعد از زایمان

لکه های پوستی بعد از زایمان

لکه های پوستی بعد از زایمان چگونه به وجود می آیند؟ چطور می توان آن ها را درمان کرد؟ مراقبت‌ هایی که برای جسم و روح مادر صورت می گیرد، فقط در دوره پیش از زایمان انجام نمی شود بلکه پس از زایمان نیز، تمام اعضای خانواده باید سلامت مادر را مورد توجه قرار دهند. زمانی که به مشکلات پس از بارداری اشاره می شود، بسیاری از افراد یاد افسردگی می افتند. در صورتی که امکان دارد برخی از مادران پس از عمل زایمان دچار مشکلات جسمی شوند. از جمله این مشکلات، لکه ‌های پوستی هستند که به خصوص در سطح صورت زیاد دیده می شوند. این لکه های پوستی می تواند از تغییراتی که در سیستم هورمونی بدن مادر پس از زایمان اتفاق می افتد، به وجود آید. در ادامه می خواهیم راه‌ های درمان این لکه ‌های بعد از زایمان را بررسی کنیم پس تا پایان این مطلب سایت دکتر مهاجری نژاد با ما همراه باشید.

 علت به وجود آمدن لکه‌ های پوستی بعد از زایمان

برای این که راه حل هر مسئله‌ ای را در زندگی پیدا کنیم اول باید به درک درستی از صورت مسئله برسیم. پس قبل از این که  به روش های درمانی برای لکه‌ های پوستی بعد از زایمان بپردازیم، باید ریشه‌ های شکل ‌گیری این مشکل را جست و جو کرد. بر اساس تحقیقات پزشکی که صورت گرفته، این طور است که تغییرات هورمونی بسیاری در بدن مادر در طول دوره قبل و بعد از زایمان، اتفاق می‌ افتد. ظاهر شدن قسمتی از این تغییرات هورمونی به صورت مستقیم روی پوست بدن به ویژه چهره مادر رخ می دهد.

لکه های پوستی بعد از زایمان به طور ویژه در اثر تغییر در سطح هورمون پروژسترون به وجود می آیند. وقتی میزان این هورمون در بدن مادر زیاد می شود، موجب مسدود شدن منافذ پوست می شود. بنابراین احتمال این که لکه ‌ها و جوش در سطح صورت افزایش پیدا کند، زیاد می شود. تولید این هورمون در بدن در مدت دوره بارداری به طور طبیعی اتفاق می افتد. توجه داشته باشید که  به منظور این که این دوره در کمال سلامتی، پشت سر گذاشته شود، باید پروژسترون لازم برای بدن تامین شود. پس از زایمان یک مدت زمانی باید سپری شود که این هورمون مانند شرایط عادی قبل از بارداری تولید شود. در همین زمان است که لکه های پوستی در صورت مادر تشکیل می شوند.

لازم به ذکر است که این مورد به تنهایی علت ایجاد لکه‌ پوستی پس از زایمان نخواهد بود. از دیگر مواردی که باعث این لکه ها می شود استرس است. استرس می تواند ایجاد مقدار زیادی هورمون کورتیزول در بدن را نتیجه دهد. این امر  پوست را چرب می کند و پس از آن منافذ سطح آن را مسدود می کند. به همین علت امکان دارد که جوش، آکنه یا لکه‌ های پوستی را مشاهده کنید. از جمله چالش‌ های روحی رایج که مادران امکان دارد در دوره بعد از بارداری به آن مبتلا شوند، استرس خواهد بود.

کلینیک زیبایی مدرن دکتر مسعود مهاجری نژاد
کلینیک زیبایی مدرن دکتر مسعود مهاجری نژاد

 چگونه لکه‌ های پوستی بعد از زایمان را درمان کنیم؟

 بروز آکنه و لکه های پوستی بعد از زایمان به عنوان امری رایج و طبیعی شناخته می شود. اکثرا این طور است که پس از این که مدت کوتاهی گذشت، لکه‌ ها از بین می روند اما بعضی مواقع از بین رفتن لکه‌ ها خود به خود انجام نمی شود. در این صورت اصلا نگران نباشید زیرا اگر برنامه روتین مراقبتی از پوست داشته باشید این لکه ها برطرف می شوند.

حتما توجه داشته باشید که روش‌ درمانی که انتخاب می کنید باید با دقت زیادی انجام شود. این امر مهم است و درمورد مادران شیرده اهمیت آن بیشتر می ‌شود. بنابراین قبل از این که هر روشی را برای درمان لکه‌ های پوستی انتخاب کنید، حتما به پزشک معالج خود مراجعه کرده و از او مشاوره بگیرید که درمورد عوارض احتمالی آن اطلاعات کسب کنید. در ادامه چند روش درمانی توضیح داده شده است.

۱. مایعات زیاد مصرف کنید: برخی فکر می‌ کنند لکه های پوستی بعد از زایمان، با راه‌ های پیچیده ای باید درمان شوند. اما جالب است بدانید برخی اوقات راه‌ های ساده می توانند خیلی تاثیر گذار باشند. به عنوان نمونه نوشیدن مایعات به مقدار زیاد مانند آب می‌ تواند لکه‌ های پوستی را به طور موثری کاهش دهد. زیرا وقتی آب می نوشید، پوست هیدراته شده و باعث کاهش سطح چربی پوست می شود که این امر باعث می شود مسدود شدن منافذ پوستی رفع شود. در نهایت لکه‌ ها کاهش یافته و آکنه برطرف می شود.

۲.  صورت خود را پاکسازی کنید: در روز دو مرتبه صورت خود را با صابون ملایم بشویید. با این کار آلودگی‌ های موجود در سطح پوست رفع می شوند و شاهد باز شدن منافذ پوستی نیز خواهیم بود. در کنار آن می توانید از محصولات پاکسازی صورت جانبی مانند لوسیون استفاده کنید. لوسیون‌ ها را می توان در مدل‌ های جامد، مایع و ژله ‌ای در بازار یافت. لوسیون ها بر اساس نوعی که دارند، طرز استفاده متفاوتی خواهند داشت. این لوسیون باعث از بین رفتن لکه‌ های تیره روی پوست می شود و شفافیت پوست را نتیجه می دهد. لوسیون ها را می شود برای انواع پوست به کار برد.

 ۳. مصرف مواد غذایی چرب را کاهش دهید: گاهی اوقات لازم است برخی از عادت های زندگی را عوض کنید که این لکه ها سریع تر درمان شوند. به عنوان نمونه غذاهای چربی که می خورید یکی از این عادت ها‌ شناخته می شود. این جا منظور فقط فست فودها و غذاهای سرخ کردنی نیست بلکه حتی نیاز دارید مصرف برخی از انواع لبنیات پر چرب را نیز تا بعد از این که لکه‌ های پوستی برطرف شدند، محدود کنید. وقتی مواد غذایی چرب مصرف می کنید، شدت چربی پوست صورت شما کاهش پیدا نخواهد کرد و این موضوع باعث به تاخیر افتادن زمان درمان می شود.

 ۴.از محصولات مرطوب‌ کننده پوست استفاده کنید: از جمله محصولاتی که از تخریب سلول‌ های پوستی و ایجاد لکه ‌ها جلوگیری می کند، مرطوب‌ کننده پوست است. مرطوب ‌کننده ‌ها به عنوان محصولات تنظیم‌ کننده در نظر گرفته می شوند؛ آن ها محصولاتی هستند که در باز تولید کلاژن در پوست صورت تاثیرگذارند. بنابراین حفظ سلامتی پوست در حالت طبیعی را تضمین می کنند. 

سخن پایانی

در این مطلب برخی از روش های درمان لکه های پوستی بعد از زایمان را بررسی کردیم. توصیه می شود در کنار نکات ذکر شده در این مطلب، حتما با پزشک متخصص در زمینه پوست نیز مشورت کنید که لکه ‌های پوستیتان سریع برطرف شود.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید