برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم؟

برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم؟

جلوگیری از ریزش مو همواره یکی از موضوعاتی بوده که ذهن بسیاری از افراد به خصوص زنان را به خود مشغول کرده است. استرس، کمبود برخی ویتامین ها، مصرف بعضی از داروها و رژیم غذایی نادرست در ریزش موثر هستند. اما چطور می توان از ریزش مو پیشگیری کرد؟ راهکارهای مختلفی از جمله مصرف ویتامین ها، مصرف شامپوهای مخصوص، رعایت اصول بهداشتی و تغذیه درست برای جلوگیری از ریزش مو وجود دارد. در این مقاله می خواهیم در مورد مصرف غذاهایی صحبت کنیم که در پیشگیری از ریزش مو موثر هستند.

ریزش مو به چه دلایلی رخ می دهد؟

دلایل بروز ریزش مو در مردان و زنان متفاوت است. از مهم ترین علت های ریزش مو در زنان تغییرات هورمونی، کمبود آهن، عوارض برخی داروها، عفونت، افزایش سن، استرس، تغذیه نادرست و مصرف مواد مخدر هستند. سشوار، رنگ مو، سفت بستن موها، صاف و فر کردن مو درصورتی که بیش از حد مورد استفاده قرار گیرند، ریزش مو را بدتر می کنند. بنابراین برای جلوگیری از ریزش مو باید استفاده از این موارد را به حداقل رساند.

 در مردان ریزش مو اغلب به دلیل وراثت ژن طاسی اتفاق می افتد که از نسل ها منقل می شود. البته مواردی همچون تغذیه نادرست، افزایش سن، استرس و عوارض داروها نیز در ریزش مو مردان موثر است.

از آنجایی که عواملی همچون افزایش سن و وراثت غیر قابل کنترل هستند، برای جلوگیری از ریزش مو می توان برنامه غذایی خود را اصلاح نمود. ویتامین های E، A، C، B، آنتی اکسیدان و آهن از منابع مورد نیاز برای رشد مو هستند. در صورتی که منابع مورد نیاز رشد مو تامین شوند، ریزش مو کاهش پیدا می کند.

جلوگیری از ریزش مو با میوه و سبزیجات

  • توت ها: آنتی اکسیدان و ویتامین C که در رشد مو موثر هستند، در توت ها وجود دارند. آنتی اکسیدان از خطر مولکول های رادیکال آزاد پیشگیری می کند. این مولکول ها به صورت طبیعی در بدن وجود دارند و افزایش آن ها علاوه بر بدن به رشد مو نیز آسیب می زند. بدن برای تولید کلاژن به ویتامین C نیاز دارد. کلاژن باعث ترمیم بافت های پوست، پیشگیری از شکنندگی مو و جلوگیری از ریزش مو می شود.
  • آووکادو: آووکادو دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین E و چربی های مفید است. ویتامین E همانند آنتی اکسیدان مولکول های رادیکال آزاد را خنثی می کند. پوست آسیب دیده سر، رشد مو و کیفیت آن را کاهش می دهد. ویتامین E می تواند به عنوان لایه محافظتی پوست عمل کند و جلوگیری از ریزش مو اتفاق می افتد.
  • فلفل دلمه ای: از دیگر منابع آنتی اکسیدان و ویتامین C فلفل دلمه ای است. مقادیر زیادی از این ترکیبات در فلفل دلمه ای یافت می شوند. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، آنتی اکسیدان جلوی خطرات مولکول های رادیکال آزاد را می گیرد. با این اتفاق سفید شدن و ریزش مو به تاخیر می افتد.
  • اسفناج: اسفناج به میزان زیادی از آهن برخوردار است. آهن به گلبول های قرمز کمک می کند تا اکسیژن رسانی به سرتاسر بدن بهبود یابد و رشد و ترمیم در بافت ها بهتر شود. در نتیجه آهن در جلوگیری از ریزش مو موثر است و رشد مو را بیش تر می کند‌. اسفناج همچنین دارای ویتامین A و C است که برای رشد مو ضروری هستند. مصرف ۳۰ گرم اسفناج به طور روزانه می تواند ۲۰ درصد از نیاز شما به ویتامین A را تامین کند.
  • لوبیا: لوبیا دارای منابعی همچون پروتئین، آهن، بیوتین و روی است. همه این منابع رشد مو را تقویت می کنند و جلوی ریزش مو را می گیرند.
جلوگیری از ریزش مو با مصرف سبزیجات
جلوگیری از ریزش مو با مصرف سبزیجات

پیشگیری از ریزش مو با فرآورده های گوشتی

  • تخم مرغ: بیوتین و پروتئین از منابع مهم برای رشد مو هستند. بیش تر مواد تشکیل دهنده فولیکول های مو شامل پروتئین است و کمبود آن باعث ریزش مو می شود. بیوتین نیز تامین کننده پروتئینی از مو به نام کراتین است. تخم مرغ از منابع عالی بیوتین و پروتئین محسوب می شود و علاوه بر جلوگیری از ریزش مو به رشد آن کمک می کند.
  • ماهی های چرب: ماهی سالمون و شاه ماهی ها دارای ویتامین B وD  هستند و از منابع سرشار از امگا ۳ به شمار می روند. این منابع به رشد و تراکم مو بهبود می بخشند و باعث جلوگیری از ریزش مو می شوند.
  • گوشت: گوشت قرمز از پروتئین برخوردار است و رشد و ترمیم مو به واسطه مصرف گوشت بهبود پیدا می کند. گوشت علاوه بر پروتئین دارای آهن نیز هست. آهن باعث کمک در رساندن اکسیژن به فولیکول های مو می شود.

جلوگیری از ریزش مو با ریز دانه ها

  • سویا: یکی دیگر از ترکیبات مهم در رشد مو اسپرمیدین است که سویا دارای مقدار زیادی از اسپرمیدین است. مرحله نخست رشد مو به نام فاز آناژن است. طبق تحقیقات صورت گرفته کسانی که اسپرمیدین را در برنامه غذایی خود دارند، فاز آناژن در آن ها طولانی تر است و در نهایت به جلوگیری از ریزش مو کمک می کند.
  • آجیل: آجیل دارای مزایایی زیادی برای اعضای بدن از جمله قلب و مغز است. روی، ویتامین B و ویتامین E و چربی ها در آجیل یافت می شوند. بنابراین آجیل یکی از منابع مهم غذایی است که باید برای جلوگیری از ریزش مو مصرف شود.
  • تخمه آفتاب گردان: امگا ۳، ویتامین B و ویتامین E از مواد مغذی داخل تخمه آفتابگردان هستند. ۵۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین E با مصرف ۲۸ گرم تخمه آفتاب گردان قابل تامین است.

چه غذاهایی ریزش مو را تشدید می کنند؟

برای جلوگیری از ریزش مو باید مصرف منابع غذایی زیر را کاهش داد.

  • غذاهای چرب: مصرف غذاهای چرب باعث جذب بیش از حد چربی توسط فولیکول های مو می شود. غذاهای چرب معمولاً غذاهایی هستند که سریع تر حاضر می شوند.
  • نوشیدنی های گاز دار: نوشیدنی های گاز دار قند خون را بالا می برند و گردش خون با اختلال مواجه می شود. در نهایت جذب مواد مغذی توسط فولیکول های مو کاهش پیدا می کند.
  • کربوهیدرات های ساده: کیک، شیرینی های مصنوعی، برنج، نان و ماکارانی دارای کربوهیدرات ساده هستند. بر خلاف کربوهیدرات های ساده، کربوهیدرات های پیچیده همانند غلات و سبزیجات به رشد مو کمک می کنند.

سخن آخر

در بسیاری از موارد امکان درمان ریزش مو بدون مراجعه به پزشک وجود ندارد. تغذیه تنها بخشی از مشکل را حل می‌کند. پزشک متخصص زیبایی ممکن است برای شما داروهای خوراکی تجویز کند. همچنین ممکن است برای بررسی مشکلات سلامتی مثل تغییرات هورمونی مورد آزمایش قرار بگیرید. یکی از بهترین روش‌های درمان ریزش مو هیر فیلر است.

۴.۸/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید