تاثیر ویتامین ها و مواد مغزی در جوانسازی پوست

تاثیر ویتامین ها و مواد مغزی در جوانسازی پوست

ویتامین ها یکی از مواد مغذی محسوب می شوند که شامل انواع مختلفی همچون A، B، C و…. هستند و تاثیر زیادی بر سلامت بدن از جمله پوست دارند. با اینکه موارد زیادی همانند کرم ها و مرطوب کننده ها برای مراقبت و جوانسازی پوست توصیه می شود اما رژیم غذایی نقش بسیار مهمی را در سلامت پوست ایفا می کند. اهمیت سلامت پوست تا جایی است که حتی برای تشخیص بسیاری از بیماری ها از آن بهره می برند.

تاثیر ویتامین ها بر پوست

  • ویتامین C: پوست برای تولید کلاژن به ویتامین C نیاز دارد و کمبود آن باعث از دست رفتن شادابی پوست و تاخیر در ترمیم زخم ها می شود. مصرف ویتامین C علاوه بر بهبود عملکرد قلب و عروق و سیستم ایمنی، چین و چروک و خشکی پوست را کم می کند. همچنین ویتامین C در محافظت از پوست در برابر اشعه فرابنفش موثر است. منابع غذایی این گروه از ویتامین ها شامل فلفل دلمه، مرکبات، کلم بروکلی و گوجه فرنگی می شود.
  • ویتامین A: ویتامین A تاثیر زیادی روی عملکرد چشم دارد اما علاوه بر چشم در سیستم ایمنی، قلب، ریه و پوست تاثیر می گذارد. در واقع این ویتامین پیر شدن اعضای بدن و پوست را به تاخیر می اندازد. خاصیت ویتامین A باعث شده تا در بیش تر مکمل های جوانسازی موجود باشد. هویج، گوجه فرنگی، زردآلو، کدو و جگر دارای ویتامین A هستند.
  • ویتامین E: ویتامین E یکی دیگر از انواع ویتامین ها است که نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شود. ویتامین E اتم های ناپایدار و رادیکال های آزاد را از بین می برد تا روند پیری پوست کندتر شود. ترمیم سلول های پوستی، افزایش تولید کلاژن و رشد سلول های جدید از تاثیرات ویتامین E بر پوست هستند. غلات سبوس دار، سبزیجات و آجیل دارای ویتامین E هستند.
  • ویتامین D: ویتامین D از مهم ترین ویتامین ها محسوب می شود زیرا در سلامت دندان و مفاصل تاثیر مستقیم دارد. آفتاب گرفتن یکی از راه های جذب ویتامین D است اما جالب است بدانید همین ویتامین از پوست در برابر اشعه فرابنفش محافظت می کند‌. بنابراین نباید بیش از حد در معرض نور خورشید قرار گرفت. زرده تخم مرغ، روغن کبد ماهی کاد، ماهی قزل آلا و لبنیات تامین کننده ویتامین D هستند.
کلینیک زیبایی مدرن دکتر مسعود مهاجری نژاد
کلینیک زیبایی مدرن دکتر مسعود مهاجری نژاد

علاوه بر ویتامین ها چه منابعی برای پوست مهم هستند؟

  • پروبیوتیک: پروبیوتیک برای سلامت روده حائز اهمیت است و در تعادل سازی باکتری های روده نقش مهمی دارد. این موضوع چه ربطی به پوست دارد؟ باید بدانید که عدم تعادل باکتری های روده با برخی از بیماری های پوستی مانند آکنه و روزاسه مرتبط است. نتایج نشان می دهد که مصرف پروبیوتیک ها به جذب برخی ویتامین ها مانند ویتامین D نیز کمک می کند.
  • امگا ۳: شاید فکر کنید همه چربی ها مضرند اما همیشه این طور نیست! با اینکه امگا ۳ از گروه ویتامین ها نیست و یک اسید چرب محسوب می شود اما در سلامت پوست موثر است. کمبود امگا ۳ اثرات منفی روی پوست دارد و حتی در مواردی منجر به بیماری های پوستی می شود. طی تحقیقات صورت گرفته امگا ۳ می تواند در پیشگیری از سرطان پوست موثر واقع شود. امگا ۳ علاوه بر پوست به عملکرد قلب و مفاصل نیز بهبود می بخشد.
  • بیوتین: بیوتین از ویتامین های B است که به صورت طبیعی توسط باکتری های روده انسان تولید می شود. بیوتین در تخم مرغ و جو وجود دارد. کمبود بیوتین ممکن است باعث صدماتی به پوست و مو شود. در صورتی که از رژیم غذایی سالمی برخوردار هستید و کمبود بیوتین ندارید، به سراغ مکمل های آن نروید چرا که عملکرد بدن و به ویژه غده تیروئید را تحت شعاع قرار می دهد.
  • روی: روی یا زینک توسط بدن تولید نمی شود اما برای سیستم ایمنی بدن، تولید پروتئین و بهبود زخم ها ضروری است و از بروز چین و چروک پوست پیشگیری می کند. کمبود روی در بدن به پیری زودرس ختم می شود و احتمال ایجاد عفونت و بیماری های مرتبط با پیری بالا می رود. برخی از ویتامین ها مانند ویتامین C و پروتئین ها در جذب زینک موثر هستند.

کدام مواد غذایی به پوست آسیب می زنند؟

مصرف بیش از حد برخی خوراکی ها ممکن است تاثیرات منفی روی پوست ایجاد کند. غذاهای چرب، شکر، چای و قهوه نمونه هایی از این خوراکی ها محسوب می شوند. به طور طبیعی نمی توان مصرفشان را کنار گذاشت زیرا برخی از همین خوراکی ها برای بدن ضروری هستند بلکه باید مصرف آن ها را کاهش داد و منابع حاوی مواد مغذی و ویتامین ها را جایگزین آن ها کرد.

  • خوراکی های حاوی شکر: شکر به سرعت روی بدن تاثیر می گذارد و با تولید انسولین تعادل هورمونی را از بین می برد. مصرف بیش از اندازه شکر احتمال آکنه و بروز چین و چروک را افزایش می دهد. سعی کنید در میان وعده های خود به جای مصرف خوراکی های حاوی شکر از میوه ها استفاده کنید. میوه ها منابع خوبی برای تامین ویتامین ها هستند.
  • کافئین: کافئین اگر بیش از اندازه در رژیم غذایی قرار گیرد، می تواند باعث کاهش شادابی و افزایش چین و چروک پوست شود. چای و قهوه از نوشیدنی های کافئین دار هستند.
  • چربی: چربی ها هم مانند ویتامین ها یک گروه از مواد مغذی هستند اما باید در مصرف آن ها توجه بیش تری نمود. غذاهای چرب و سرخ کرده روند پیری پوست را سرعت می بخشند. همچنین با مصرف بیش از حد غذاهای چرب احتمال ایجاد لک روی پوست وجود دارد.
  • الکل: نوشیدنی های الکلی پوست را خشک می کنند و رطوبت آن را از بین می برند. در نتیجه چین و چروک زودتر از زمان معمول ظاهر می شود. الکل در هومون ها نیز تغییر ایجاد می کند و لک پوستی را به وجود می آورد.

سخن پایانی

رژیم غذایی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در پوست است. با گنجاندن مواد مغذی و ویتامین ها در رژیم غذایی می توان از پوست در برابر پیری و بیماری ها پیشگیری کرد. هر قدری هم که از کرم ها و مرطوب کننده ها استفاده کنید اما تا زمانی که رژیم غذایی درستی نداشته باشید به نتیجه دلخواه از پوست خود نمی رسید. حتی پس از انجام روش های جوانسازی پزشکان توصیه می کنند تا بدن خود را هیدراته نگه دارید.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید